Over
Our Conscious Choices mij, Sandra

Wat leuk dat je even de tijd neemt om dit stukje over mij en over Our Conscious Choices te lezen! Ik leg je hieronder uit wat mijn missie is met Our Conscious Choices en ik vertel je in het kort wie ik ben. Lees snel verder!

Over Our Conscious Choices

Our Conscious Choices is een inspiratieplatform voor een ‘happy, healthy, sustainable & conscious life’. Middels inspirerende blogs, een Instagrampagina (@our.conscious.choices) en mijn producten bied ik jou de tools om op elk van deze onderdelen te groeien. Zodat we gelukkig en gezond leven en tegelijkertijd onze mooie aarde behouden.

Wat versta ik onder een ‘happy, healthy, sustainable & conscious life’?

Happy

Onder een happy leven versta ik dat je je goed voelt, zowel fysiek als mentaal. Je voelt dankbaarheid, zingeving en verbondenheid. Andere onderwerpen zijn (growth) mindset, tevredenheid en geluk vinden in de kleine dingen.⁠

Healthy

Onder een healthy leven versta ik dat je goed voor jezelf zorgt. Voeding en beweging kunnen zoveel goeds doen voor ons lichaam. Ik houd van healthy koken (en vooral het eten) en bewegen. Volleybal, wandelen, yoga/stretchen, skaten, krachttraining, I love it!⁠ Kies een vorm van bewegen en voeding waar jij happy van wordt, dan heb je twee vliegen in één klap!

Sustainable

Onze mooie aarde heeft het zwaar. Onder een sustainable leven versta ik dat we samen met de natuur leven en onze aarde zo goed mogelijk verzorgen. Wij hebben de toekomst van de aarde in onze handen. Alle keuzes die we nu maken, hebben invloed op de toekomst van de aarde, en daarom op onze toekomst. ⁠Want de aarde overleeft het wel, de vraag is of wij het overleven.

Conscious

95% van onze beslissingen vindt plaats in het onderbewustzijn. Onder een conscious leven versta ik dat we bewust(er) worden van onze keuzes en onze beslissingen bewust(er) gaan nemen. Alle punten van hiernaast vallen hierin ook samen. Je word je bewust van je mindset, je gezondheid en van de klimaatverandering. Je maakt vervolgens bewuste keuzes om deze punten te verbeteren. ⁠

Het hoeft niet allemaal in 1x perfect. Alle beetjes helpen. Elke keer dat jij een bewuste keuze maakt, groeit jouw vermogen om dat in de toekomst steeds makkelijker te doen. Het wordt een gewoonte. Een van mijn favoriete quotes is dan ook: ⁠

“Focus on the step in front of you, not the whole staircase”

Over mij

Hi! Ik ben Sandra Schep, de oprichtster van het inspiratieplatform Our Conscious Choices. Als ik mezelf in drie woorden zou moeten omschrijven, zou het zijn nieuwsgierig, zorgzaam en positief.

Mijn nieuwsgierigheid uit zich onder andere in het lezen van boeken, het kijken van documentaires en nieuwe dingen willen leren. Zorgzaamheid uit zich in het goed willen zorgen voor mezelf, maar ook voor anderen. Deze twee eigenschappen gecombineerd hebben ervoor gezorgd dat ik steeds meer te weten kwam over klimaatverandering, voeding, sociale problemen, en meer. In plaats van de toekomst somber in te zien, hielp de derde eigenschap mij. Ik ben positief en hoopvol over wat we als mens kunnen betekenen voor elkaar en voor de aarde. Want let’s be honest: de aarde kan prima zonder ons, maar wij niet zonder de aarde. Dus we mogen wel wat beter voor haar, maar ook voor elkaar, zorgen.

Our Conscious Choices is ontstaan vanuit een verlangen om bij te dragen aan de transitie naar deze betere wereld. Klimaatverandering, burn-outs, sociale ongelijkheid, oorlog; het nieuws staat er vol mee en de cijfers liegen er niet om. In plaats van bij de pakken neer te gaan zitten, wil ik via dit platform mensen inspireren om hun steentje bij te dragen. Ik geloof dat we gelukkiger en gezonder worden als we bewuste(re) keuzes maken, waarbij we ook teruggeven aan de aarde, om haar gezond en leefbaar te houden. Laten we in harmonie met de aarde en de natuur leven. Dat begint met kleine stapjes en elk stapje telt mee.  “Focus on the step in front of you, not the whole staircase”

Our Conscious Choises - Sandra Schep

Contact

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? Stuur me een bericht en dan reageer ik zo snel mogelijk.

7 + 1 = ?